tirsdag 26. mars 2013

Faste 

 
 

 
 
I dag har jeg faste dag!
Jeg drakk en god smoothie til frokost kl 8, siden har jeg bare drukket vann og skal väre fastende til kl 8 i morgen tidlig.
Det jeg gjör er at jeg bare drikker vann under fastingen.
For å gjöre det litt mer spennende og innbydende, puttet jeg i noen agurk-skiver og isterninger.
Siden jeg over lang tid har fokusert på å endre livstilen min har jeg begynt å trene, innföre mer middelhavskost i maten, pröver å sove mer ( ikke alltid like lett;)  väre mer ute i frisk luft og spise mindre gjärbakst og sukker.
Jeg tror også det er veldig viktig sette seg inn i dette med å endre livstilen sin slik at man virkelig kan holde den varig og at det ikke blir for fanatiskt eller så store forandringer at det blir vanskelig å gjennomföre i det lange löp!
Jeg er ikke i noen grad fanatisk og jeg tilater meg både en sjokolade og et kakestykke innimellom, men det blir ikke hver dag!
 
Jeg merker godt på kroppen, psykiskt og fysiskt at jeg er i bedre form!
 
Her fant jeg litt info om fasting om du vil lese:
 
Varför fasta
Fasta gör du främst för att rena kroppen från toxiner (stagnerade slaggämnen och gifter), vitalisera ämnesomsättningen, stärker immunförsvaret, motverkar inflammationer samt stimulera cellproduktionen. Även produktionen av kroppsegna antioxidanter tros öka vid fasta. Vid fasta gör du även av med överflödigt kroppsfett. Därtill kan den fungera förebyggande och som en hjälpare mot vissa sjukdomar. Efter och under en fasta så förbättras energinivån och du får tillskott på krafter och blir allmänt piggare och vitalare, vilket bara det är en anledning till regelbunden fasta. Fasta är även en bra starter som livsförbättrare i kombination med andra typer av Kroppslig rening samt förändringar som kan gälla Kost och Näring, Fysisk träning och din Mentala och psykisk hälsa.

Ikke vent!!
Kanskje en faste kan väre starten for deg til ett sunnere liv?
 
Har du noen funderinger eller spörsmål så mail meg gjerne eller kommenter i feltet under så skal jeg pröve å svare så godt jeg kan:)
 
Her skinner sola og Påskestemningen er på topp!
Ha en deilig dag du også, klem M
 
 
 
 
 
 
 


1 kommentar:

Tonje Merethe sa...

Så flink du er da!
Enig i at man må ta en livsstilsendring, og ikke en jojokur.
Endret selv livsstilen for 1 år siden med trening og kosthold (kostholdet for 2år siden), og det funker fint for kroppen. Bruker laaaang tid på nedgang, men går ikke opp i vekt igjen. Ikke vært flink nå, men etter påske så er det full skjerpings her. Blir alltid tull i mars siden alle har bursdag og det er påske. I tillegg en kneskade som gjør at jeg blir veldig forsiktig med trening, men knestøtte skal kjøpes i morgen så jeg kan begynne å trene alt i påsken.

Masse lykke til, og ønsker deg en utrolig flott påske.
Klem fra Tonje Merethe