torsdag 24. mai 2012

Pavlova

Her kommer oppskriften på min Pavlova:)

Den er veldig enkel å lage og smaker himmelsk, min beste sommer favoritt!

Marengsbunn:
5 eggehviter
1/4 ts salt
2 dl sukker
Piskes i ca 10 min. Fordel marengsen i en sirkel på bakepapiret( tenk på hvilket fat du skal servere kaken på slik at sirkelen passer på fatet).
Stek så marengsen på 125 grader i ca 1.5 time midt i ovnen.
Bunnen kan du lage flere dager i forveien:)

Eggekremen:
5 eggeplommer
4ss sukker
2,5 dl melk
3 ts maizenamel
Bland alt i en kasserolle og rør hele mens det koker opp. Trekk til side idet det bobler og avkjøl!

Krem:
1 boks kremfløte ( ca 3 dl)
1 ts vaniljesukker
Piskes sammen til en luftig krem

Pynt til kaken:
Bruk det du har/ liker av sesongens frukt og bær!
( min favoritt er jordbær, blåbær og Kiwi)

Velbekomme!



1 kommentar:

Unknown sa...

hei tittet innom bloggen din og så koslig den var,bakte pawlo i dag med din oppskrift skal ha i konfirmasjon på søndag og ble så vellykket med bunnen og skal pynte den til lørdag med kremen din,og ønsker deg en fin dag,og følger deg vidre og titter innom,hilsen Gro.